Reiscode: SKI-2122-0027

Aantal dagen: 5

Opstapplaatsen:

Prijs:

Vanaf € 340

Samen met jouw klasgenoten ben jij de skibaas tijdens een 5-daagse wintersport van maandag 7 maart tot vrijdag 11 maart 2022

Een knallend vol programma vol met veel winter pret. Zoveel lol heb je nog nooit tijdens een reis gehad. Door deze reis ben je meteen weer toe aan vakantie om weer bij te komen van alle drukte en gezelligheid.

Verover de hellingen. Pak als eerste de piste en geniet van de laatste. Maar vergeet niet, wintersport is een mindset geen skill set. Doe mee met ons in Feldberg. Meld je nu aan!

Hoogtepunten

Prachtige natuur

3 dagen skiën

Zwemmen

Te gekke groepssfeer

Accomodatie

DJH Jugendherberge Hebelhof Feldberg

Gegevens

Adres:
Passhöhe 14
79868 Feldberg
Url:
www.jugendherberge-feldberg.de

Ligging

Afstand tot restaurant: ca. 200 meter
ca. 200 meter
ca. 400 meter

Het Jeugdherberg Hebelhof ligt direct aan de piste in Feldberg en is een accommodaties met vele faciliteiten. Het jeugdhotel heeft meerdere gezamenlijke eetzalen die ook voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt. Er bevindt zich een relax ruimte en een "Beach disco".

Het jeugdherberg telt 267 bedden, verdeeld over diverse kamers. Vier- en vijf persoons kamers en bestaan uit normale of stapelbedden. Op de gang bevinden zich meerdere etage douches en toiletten en wastafel. De ruime kamers zien er zeer verzorgd uit.

De reis is gebaseerd op half pension. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijt en de avondmaaltijd wordt in buffetvorm geserveerd.

Beschikbare kamers

4 persoonskamer

1 slaapkamer met 2 stapelbedden – douche en wc bevinden zich op de etage – bedlinnen in begrepen.....

5 persoonskamer

1 slaapkamer met 2 stapelbedden en 1 los bed – douche en wc bevinden zich op de etage – bedlinnen in begrepen.. ...

6 persoonskamer

1 slaapkamer met 3 stapelbedden – douche en wc bevinden zich op de etage – bedlinnen in begrepen.....

Skigebied

Feldberg

Hoogte

1.448 meter

888 meter

Liften

9
5
0

Pistes

Totaal
30 km

Feldberg

Het skigebied Feldberg dankt zijn naam aan de hoogste top van het Zwarte Woud, de 1493 meter hoge Feldberg. Het centrum van het skigebied wordt gevormd door de Seebuck (1450 meter) en de Grafenmatt (1380 meter). Een stoeltjeslift en een brug over de doorgaande weg verbindt de twee deelgebieden van Feldberg met elkaar. Zo is een skigebied ontstaan met zestien afdalingen, van de blauwe ‘Familienabfahrt’ tot de zwarte ‘Weltcupstrecke’.

Mooiste pistes:
- Zwarte piste 14
Deze officiële FIS Weltcup strecke vanaf de Grafenmatt is vergelijkbaar met veel zwarte pistes in de Alpenlanden. De afdaling is perfect ontsloten door een stoeltjeslift en loopt prachtig door het bos naar beneden.
- Blauwe piste 4
Deze brede ‘familienabfahrt’ is de ideale piste om op te beginnen. Ontsloten door de snelle stoeltjeslift op de Seebuck sta je zo weer boven.

Ski- en snowboardlessen

Krijg ski- of snowboardlessen van de beste instructeurs! Dat is mogelijk op jouw reis! Binnen 5 dagdelen leren wij alle beginners zelfstandig de berg af gaan. De beginners worden van 's ochtends vroeg tot in de namiddag begeleid door onze eigen ervaren ski- en snowboard begeleiders. De gemiddelden (tot 2wk ervaring) reizigers gaan hun techniek verbeteren en leren zo nog zelfverzekerder van de berg afgaan, hiervoor krijgen ze de beste tips en oefeningen van onze eigen begeleiders. De gevorderden (3wk of meer ervaring) gaan met een docent vanuit de school op pad en gaan op avontuur en ontdekking. Samen zullen zij veel kilometers skiën en boarden.

snowboarden
Tijdens deze reis is het mogelijk om te snowboarden. Let op er is slechts beperkt plek.
Snowboarden vraagt meer conditie en doorzettingsvermogen en is echt voor de sportieveling onder ons.
De basis van skiën leer je sneller dan snowboarden, houd rekening dat met snowboarden je de eerste dagen veel op je kont zit en dat het vallen en opstaan is.
Skiën heeft meer uitdaging en is technischer dan snowboarden, maar de basis is een stuk makkelijker.

Twijfel je of je geschikt bent voor snowboarden vraag eventueel na bij je gymdocent of kies voor de zekerheid voor skiën.
Bij te veel aanmeldingen voor snowboarden vragen wij altijd advies aan de gymsectie van de school en zullen we na dat advies loten.
Houd dus rekening mee dat het niet altijd mogelijk is dat je daadwerkelijk ook gaat snowboarden.


- Ski- en snowboardlessen voor beginners door eigen Nederlandstalige DeSkireis.nl ski- en snowboardbegeleiders. Leer skiën en snowboarden in 5 dagdelen
- Ski- en snowboardlessen voor gemiddelden door eigen Nederlandstalige ski- en snowboardbegeleiders, in 5 dagdelen krijg je extra les in het verbeteren van je eigen technieken
- Ski- en snowboard begeleiding voor gevorderden met een docent vanuit school. Ga samen met alle gevorderden op avontuur en ontdekking.

Tijdens deze reis skiën of boarden alle groepen (ook gevorderden) altijd onder begeleiding. De laatste dag is er een moment waarop alle reizigers op afgesproken pistes en liften vrij mogen skiën of boarden, maar nog wel altijd in de buurt en met een schuin oog van de begeleiding.

Activiteiten

Programma

Begin- en eindtijden
Start reis: Maandag 7 maart 2022 in de avond
Einde reis: Vrijdag 11 maart 2022 in de vroege ochtend

De exacte vertrektijden worden uiterlijk 8 dagen voor vertrek verstuurd. Voor de terugreis blijven de aankomsttijden altijd onder voorbehoud i.v.m. de situatie op de weg.

Dag 1

Ochtend


Avond

Aankomst in Duitsland
Ontbijt bij aankomst
Skiën + les
Vrije avond

Dag 2

Ochtend
Namiddag

Skiën + les
Winter activiteit

Dag 3

Ochtend
Namiddag

Avond

Skiën + les
Vrij skiën op afgesproken pistes
Uitchecken
Zwemmen
Vertrek naar Nederland

Prijzen en opties

Goed om te weten
- DeSkireis.nl stelt het hebben van een reisverzekering met wintersportdekking verplicht, deze is door de school afgesloten. Informeer over de voorwaarden bij de school.
- Het is verplicht om tijdens het skiën en snowboarden een helm te dragen. Deze zitten inbegrepen in de prijs.
- Het is verplicht om te skiën of snowboarden onder begeleiding. Beginners en gemiddelden tot 2 weken ervaring krijgen les vanuit DeSkireis.nl. 3 weken en meer ervaring gaan op pad met de docenten van de school.

Vertrouwen in tijden van Corona
Al onze reizen worden georganiseerd volgens de lokale coronamaatregelingen
Om alle reizigers een veilig gevoel te geven hanteren en handhaven wij op alle coronamaatregelingen die geldig zijn op locatie.
Wij voorzien samen met de school in materialen ter bescherming van Corona
Samen met de school voorzien wij in sneltesten en FFP2 mondmaskers voor op locatie.
Flexibel annuleren bij Corona
Test jij positief vlak voor vertrek? Dan doen wij er alles aan om jouw annuleringskosten zo laag mogelijk te houden als niet kosteloos.
Kosteloze annulering bij reisrestricties door Covid-19
Dit houdt in dat door overheid maatregelingen in Nederland, en/of Duitsland er niet kan worden afgereisd naar bestemming je een 100% refund krijgt

Basispakket

Inbegrepen
- Verblijf in Jeugdherberg Hebelhof op basis van Halfpension
- Uitgebreid ontbijt en avondbuffet
- Extra ontbijt bij aankomst
- Extra avondmaaltijd op dag van vertrek
- Lunchpakket (elke skidag)
- Bedlinnen
- Toeristenbelasting
- Vervoer heen en terug met luxe touringcar
- Skipas 3 dagen
- Ski- en of snowboardmateriaal voor 3 dagen (incl. helm)
- Ski- en of snowboard lessen voor beginners en gemiddelden
- Winter activiteit georganiseerd door DeSkireis.nl
Entree zwembad
Reisleider 24/7

Extra opties

Niet inbegrepen
- Annuleringsverzekering
- Skikleding en skigoggle of bril
- Handdoeken

TIJD OM TE BOEKEN