Om DeSkireis.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Sluiten

Als jij de passie, sensatie en liefde voor wintersport met ons deelt dan hoeven wij je niet uit te leggen dat wintersport de mooiste vakantie van het jaar is. Zelfs nu we vol in de zomer zitten, ligt ons hart bij de winter. Wat ons betreft mag de zomer wel overgeslagen worden. Het hele jaar door sneeuw, lekker skiën en genieten met vrienden en familie. Voor mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest, is dit moeilijk te begrijpen. Daarom komen wij met 10 redenen om die mensen te overtuigen, waarom wintersport de mooiste vakantie van het jaar is.

1. Je wordt nog sneller bruin

Tijdens het skiën word je bruin. Het gaat vaak nog sneller ook. Op een zonvakantie naar het strand lig je al snel uren te bakken, terwijl je tijdens het skiën na een uurtje al gekleurd bent. Dat allemaal door de hoogte en weerkaatsing van de zon op het mooie witte canvas, sneeuw genoemd. Zelfs op een bewolkte dag krijg je al een licht kleurtje. Schijnt het zonnetje een beetje en is het niet al te koud, dan kan je heerlijk in de ligstoelen bij een berghut genieten van het zonnetje. Drankje erbij en bakken maar.

2. Er is geen après-ski op zomervakantie

Je hebt net een hele dag kilometers gemaakt op de pistes, dan heb je aan de eind van de dag wel een drankje verdiend. Op wintersport weten ze hoe ze moeten losgaan en zijn de feestjes legendarisch. Je kunt elke dag meezingen met de meeste foute après-ski hits. Waar ze je in Nederland raar aankijken als je losgaat op alle rare hits die je kan verzinnen, in de après-ski is niets te gek. Lang leve après-ski.

3. Een goed excuus om iedere dag te mogen drinken

Een paar drankjes in het weekend met zo nu en dan een uitschieten naar een doordeweekse dag. Thuis proberen we ons allemaal van onze beste kant te laten zien en ons hier keurig aan te houden. Op wintersport gaan alle remmen los. Op wintersport maakt het niet uit en mag je iedere dag drinken. Niemand kijkt je raar aan, als je om 11 uur het eerste drankje al op hebt. Een biertje bij de lunch en daarna een paar drankjes in de après-ski met tussendoor nog wat shotjes Flügel, Jägermeister of Schnaps. Het kan allemaal.

4. Na al die drankjes heb je wonder boven wonder geen kater

Het is voor iedereen nog steeds een groot raadsel. Maar in de bergen heb je na je eerste lift omhoog geen kater meer. Niks beter, want hierdoor kun elke dag de volle dag meepakken op de pistes en elke dag om 16.00 uur weer verschijnen in de après-ski. De volgende dag ben je gewoon weer fris op de piste te vinden en begint het hele traject weer van voor af aan. Is het de sneeuw? De zuivere berglucht? Of is het de geur van de dennennaalden? Wij weten het ook niet! Sowieso zijn deze krachten niet te vinden in het zand, de zee en de palmbomen. Van die magische krachten hebben wij nog nooit gehoord.

5. Ongelimiteerd lekker eten

In de zomer stap je rond 10.00 uur uit je bed, je bent de hele dag niet weg te slaan bij het zwembad. Lekker met een cocktail bruin bakken bij het zwembad. Je eet waar je zin in hebt en na de vakantie ben je een paar kilo’s rijker die je er dan weer af moet sporten. Op wintersport zit dat net iets anders. Op wintersport kan je altijd genieten van de lekkerste wintersportgerechten. Je bent namelijk toch de hele dag aan het sporten, dus waarom zou je die Wiener Schnitzel of Pizza afwijzen? Je eet en drinkt veel, maar je sport de gehele dag. Twee keer per dag warm eten is dan ook helemaal niet gek. Niet op wintersport! Bovendien, die extra calorieën heb je ook wel nodig tijdens het skiën. De kilo’s vliegen eraf!

6. De hele week rondlopen in dezelfde kleding

Al weken voor de zomervakantie ga je winkels af struinen op zoek naar het perfecte strandjurkje, de mooiste bikini’s en de beste outfits voor overdag. Elke dag in een andere outfit! De koffer komt propvol aan op de plaats van bestemming. Je besteedt elke dag uren aan je uiterlijk, tenslotte wie weet wie je tegenkomt… Op wintersport is dit heel anders. Daar maak je je niet druk om hoe je erbij loopt. Je bent alleen maar met skiën bezig. Skibroek aan, eventueel een paar schone skisokken en een frisse pully, zodat je niet in de ochtend nog naar de kroeg ruikt. Iedereen heeft helmhaar en na 5 bier in de après-ski maakt het echt niet meer uit. Lekker makkelijk.

7. Geen make-up en geen gel nodig, ook een bad hairday is geen probleem

Tijdens je zomervakantie schiet je volledig in de stress als je haar niet goed zit. Hoe maak je nu die perfecte vakantiekiekjes. Zonder kan je natuurlijk niet thuiskomen. ’s Ochtends je haar doen? Ben je gek? Je hebt toch de hele dag een skihelm, muts of pet op je hoofd. Op wintersport wandel je continu met een bad hairday. Helmhaar is heel normaal, je doet niet eens je best. Muts op en klaar! Ook de pot plamuur en die fles gel kunnen in je kamer blijven liggen. Gewoon puur natuur. Met een grote skibril en helm op je hoofd is er niemand die het ziet en al helemaal niemand die er omgeeft.

8. Geen zand op plekken waar het niet hoort

Wij geven ook toe, een dagje op het strand is heerlijk. Maar dat zand dat overal komt waar je het niet wilt hebben… Verschrikkelijk. Het zit overal, in je zwembroek, in de auto, in je bed en soms zelfs in je oog. Dan hebben we toch liever een berg sneeuw in onze broek na een val. Het liefst duik je er zelfs elke dag even in.

9. Vroeg opstaan is absoluut geen straf

Heb je thuis altijd moeite met vroeg opstaan en kunnen mensen het beste de eerste 2 uur niet tegen je praten? Het liefst draai je nog een keer om (of nog een paar keer). Behalve op wintersport. Dan maakt het niet uit hoe vroeg de wekker gaat. Meestal ben je al voor de wekker wakker. De droom van die nacht wordt werkelijkheid: je mag namelijk weer de skischoenen aan, latten onder en je mag weer skiën. Hoe eerder op de piste, hoe beter! Tel daar wakker worden met verse sneeuw bij op en je weet dat jouw vakantie niet meer stuk kan. Snel opstaan en in de lift omhoog.

10. De perfecte combinatie van sport en ontspanning

Na een weekje zon, zee en strand heb je wel weer zin in iets anders. Bewegen en het luie zweet eruit. Je weet dat het moet, maar soms heb je totaal geen zin. Dan moet je jezelf weer slepen naar de sportschool. Iedere week verzin je wel smoesjes om een keer niet te hoeven gaan. Wedden dat je op wintersport dit nog nooit hebt gedaan. Op wintersport zet je zelfs je wekker en sta je niet te mopperen. Op wintersport gaat dit heel anders, je weet dat er weer een hele fijne skidag op je te wachten staat. Je bent de hele week aan het genieten van de perfecte combinatie van sport en ontspanning. Na een hele dag sensatie op de pistes, duik je de kroeg of sauna in. Daarna lekker eten en vroeg naar bed. Je bent de hele week aan het sporten, maar toch kom je voldaan thuis.